søndag, marts 06, 2005

RISiko for forvirring...

Jeg forstår det simpelthen ikke!

Køber du en pose med "Xtra - Parboiled langkornede ris" i Fakta, vil du møde et højest interessant fænomen. Jeg faldt over det forleden dag midt i gryderetten.

Kigger du på instruktionen - ja, her blev jeg så busted. Jeg kan ikke engang koge ris uden at kigge på vejledningen - ser du at:

Til 4 personer skal du bruge:
2,5 dl ris
6 dl vand
½ tsk salt

Risene skal koges i 20 minutter ved middel varme, og derefter stå og trække i 5 minutter under låg

SÅFREMT DU BOR I SVERIGE!

Bor du i Danmark, er sagen nemlig en helt anden.

Til 4 personer skal du bruge:
240g eller 3 dl ris
4½ dl vand
½ tsk salt

Risene koges i 12 minutter ved svag varme. Herefter skal de ligeledes trække i 12 minutter under låg.

Se det er sqda det sorteste i hele verden! Hvorfor bruger svensken mindre ris og mere vand? Hvorfor skal danske ris trækker over dobbelt så længe som vores nordiske brødres?

Jeg er forvirret, meget forvirret....

/Edut